Luni, in jurul orelor 15.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti a fost sesizat cu privire la faptul ca in zona centrala a Ploieștiului se afla un barbat in stare de semiinconștiența dupa ce a fost lovit cu putere in zona capului de catre o alta persoana. Ajunși la fața locului jandarmii au identificat victima, au procedat imediat la anunțarea serviciului de ambulanța concomitent cu acordarea primului ajutor acesteia.
Cu sprijinul martorilor identificati la fata locului, au fost culese date privind identitatea faptuitorului, dar si locurile unde acesta s-ar putea afla.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca autorul este chiar un fost coleg de serviciu al victimei iar agresiunea s-a produs pe fondul unor neințelegeri intre cei doi. Astfel, Augustin C. de 37 ani din Ploiești s-a deplasat impreuna cu fostul sau coleg, Ionuț K., in varsta de 25 ani, in zona unui bancomat situat in zona centrala a orașului pentru a-i achita celui din urma o datorie mai veche. Pentu ca nu și-a primit intreaga suma de bani, agresorul a devenit violent și și-a lovit fostul coleg provocandu-i o rana deschisa in zona capului, dupa care a fugit de la fața locului.
Jandarmii au luat legatura cu reprezentanții societații comerciale unde cei doi au lucrat pentru a obține mai multe deltalii despre agresor și la numai o ora de la comiterea faptei, conștient de urmarile faptelor sale acesta s-a predat.
Barbatului i-au fost intocmite documente de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau alte violențe.
Dosarul a fost inaintat organelor judiciare spre competenta solutionare.