In ziua de 02.06.2011, in jurul orei 3.45, Politia orasului Baicoi a fost sesizata de catre C. Ioana, cu privire la faptul ca in fata magazinului unde lucreaza are loc o altercatie intre trei tineri aflati sub influenta bauturilor alcoolice.
La fata locului, politistii l-au gasit pe S. Daniel, din localitate, care prezenta urme vizibile de violenta in zona fetei si care sustinea ca a fost agresat de doi barbati. El a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti pentru a i se acorda ingrijiri medicale.
In urma activitatilor desfasurate, au fost identificati cei care l-au agresat, acestia fiind M. Mihai, si E. Stefan, ambii de 22 de ani, din orasul Baicoi.
Intrucat M. Mihai a avut un comportament violent si sfidator fata de organele de politie si a refuzat legitimarea, a fost imobilizat, incatusat si condus la sediul Politiei, el continuand sa adreseze cuvinte jignitoare si amenintatoare la adresa oamenilor legii.
In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de sfidare a organelor judiciare si lovire, cele doua persoane turbulente fiind totodata sanctionate contraventional conform prevederilor Legii 61/1991 R.