Peste 8.500 de elevi au susţinut astăzi prima probă scrisă a bacalaureatului, cea la limba şi literatura română. Cei mai mulţi elevi care au participat la examen s-au declarat mulţumiţi de gradul de dificultate al subiectelor.
La proba de astăzi 6 elevi prahoveni au fost prinşi încercând să copieze. Elevii respectivi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă şi nu vor mai putea da bac-ul în următoarele două sesiuni.
Elevii susţineau proba la română în centrele de examen de la Grupul Şcolar pentru Industria Sticlei de la Boldeşti-Scăieni, Colegiul Naţional Nicolae Iorga din Vălenii de Munte, Grupul Şcolar Agricol Bărcăneşti şi de la Colegiul Tehnic Elie Radu din Ploieşti.
O altă problemă ivită la nivelul județului nostru a fost absența masivă a profesorilor universitari care ar fi trebuit să fie presedinți de comisie în centrele prahovene de examinare. Cele mai multe cadre universitare au refuzat să se prezinte la examen din cauză că sunt prost plătite.

Mai multe informații despre acest subiect puteți afla urmărind Știrile Prahova TV din această seară, de la ora 19:30 sau 23:00.