In zilele de 7 si 8 mai, in Sala Sporturilor din Deva, s-a desfasurat finala Campionatului national de judo-ne waza (lupta la sol), la care au participat 97 de sportivi de la 25 de cluburi din tara. Printre concurenti s-au aflat si sportivi de la CS Steaua Petrom CSS Ploiesti, antrenati de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu si Robert Andreescu.
Dintre reprezentantii ploiesteni, cea mai buna performanta a obtinut-o Violeta Dumitru, care a luat parte la categoria 52 kg. In drumul sau spre finala, aceasta a trecut, pe rand, de Andreea Stefanescu (CSS 1 Pajura Bucuresti), Denisa Ungureanu (Petrom CFR CSS Ploiesti) si Cristina Matei (U CSM Cluj Dinamo).
In ultimul act, Violeta a pierdut duelul cu Monica Ungureanu, colega invinsei sale din semifinale, la U CSM Cluj Dinamo. Astfel, sportiva ploiesteana si-a adjudecat medalia de argint.
De la gruparea prahoveana, pe podiumul de premiere au mai urcat Roxana Pruna (63 kg), Simona Pavel (+63 kg) si Denis Mititelu (81 kg), care s-au situat pe locul al treilea. In lupta pentru medalii, pana la final, au mai fost si Elena Raducanu (52 kg) si Adina Dumitrescu (+63 kg), care, insa, au pierdut duelul pentru bronz, clasandu-se pe locul cinci.
Petre APOSTOL