Joi dupa-amiaza, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova s-a prezentat O. Mioara, din Ploiesti, care a reclamat faptul ca a gasit in locuinta personala mai multi serpi. Pentru a argumenta reclamatia, femeia a adus cu ea la sediul Politiei o astfel de reptila.
Urmare a acestei sesizari, la domiciliul reclamantei s-a deplasat o echipa operativa care a constatat ca, intradevar, la domiciliul acesteia se aflau 19 serpi cu dimensiuni intre 25 si 100 cm, impachetati individual in pungi din material plastic, iar unul a fost gasit liber, in dormitorul locuintei.
Impreuna cu lucratori ai I.S.U. Prahova reptilele respective au fost izolate si scoase din locuinta, urmand a fi examinate pentru a se stabili specia, provenienta si gradul de pericol prezentat de acestia.
O. Mioara a declarat ca serpii au fost introdusi cu intentie, prin gura de vizitare a podului de catre nepotul sau in varsta de 55 de ani, in vederea producerii unei stari de panica, scopul fiind dobandirea intregului imobil.
Din verificari, a rezultat ca in lunile aprilie si mai 2010, femeia a mai solicitat interventia lucratorilor I.S.U. , astfel fiind gasiti 8 serpi, in decursul a 6 interventii.
Fiind audiat, nepotul reclamantei a declarat ca nu are cunostinta despre provenienta serpilor.
In baza sesizarii si a aspectelor constatate, politistii au deschis un dosar de cercetare penala, in prezent fiind efectuate verificari privind provenienta reptilelor, precum si a gradului de pericol prezentat de aceștia, in cauza urmand a fi luate masurile legale.