In ziua de 29.05.2011, in jurul orei 02.00, C. Aurica, din Ploiesti, a reclamat politistilor faptul ca i-a fost incendiat autoturismul pe care il avea parcat in fata locuintei.
Din declaratia partii vatamate, a rezultat ca, in jurul orei 01.50, a auzit o explozie in strada, iar cand a iesit la poarta, a observat ca autoturismul pe care il detine era cuprins de flacari. Reclamanta a declarat tototdata ca a observat un barbat care se indeparta in fuga de locul incendiului, indicandu-l pe acesta drept suspect de producere a incendiului.
Imediat, incendiul s-a extins si la mansarda din lemn a imobilului, fiind afectata o suprafata de aproximativ 10 mp.
Din primele cercetari, reprezentantii I.S.U. Prahova au stabilit drept sursa probabila de aprindere ”flacara”, produsa ca urmare a folosirii unui mijloc de aprindere.
Valoarea prejudiciului cauzat in urma incendiului a fost estimat preliminar de catre persoanele vatamate la suma de 22.500 Euro, nefiind inregistrate victime omenesti.
Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii cu exactitate a tuturor imprejurarilor care au dus la producerea incendiului si a luarii masurilor legale.