La initiativa Organizatiei Studentilor din Universitatea Petrol-Gaze, in aceste zile se desfasoara, pentru prima, data la Ploiesti, Festivalul „Studentiada”. Ieri, la UPG, a avut loc deschiderea oficiala a manifestarii, iar publicul a participat la vernisajul unei expozitii de fotografii ce au ca tema farmecul vietii de student, la un training pe tema sustinerii alocutiunilor in public (“Public Speaking”) si la proiectia unui film.
Astazi, de la ora 9,00, pe terenul de sport al UPG sunt programate deschiderea unui targ cu produse hand-made realizate de absolventi ai facultatilor de arte plastice si de artisti plastici consacrati din Ploiesti si prezentarea unor muzee, iar de la ora 11,30 studentii sunt invitati sa-si exerseze abilitatile la jocul “darts” si sa urmareasca prima etapa a campionatului de fotbal care se va desfasura pana joi, inclusiv. Pentru ziua de maine, organizatorii au mai pregatit concursuri de baschet, de table, un training “Public Speaking” si o proiectie de film.
Joi sunt programate etapa finala a campionatului de fotbal, un concurs de table, un seminar si un film. In zilele de miercuri si joi, studentii vor putea vizita gratuit mai multe muzee din judet, printre care si Muzeul Judetean de Arta Prahova si Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova.
Manifestarile se vor incheia vineri, la ora 13,30.
A.M.