Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier se desfasoara normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe cele trei autostrazi, neexistand probleme deosebite de fluenta(blocaje sau coloane de autovehicule pe distante mari).
Insa, din cauza unor lucrari de reparatii, pe unele tronsoane de drumuri circulatia se desfasoara usor ingreunat. Cele mai importante dintre acestea sunt:
• DN66 Targu Jiu–Petrosani, pe sectorul Bumbesti–Livezeni, intre kilometrii 116+957 metri si 116+965 metri, din cauza unei alunecari de teren;
• DN 1 in zona localitatatii prahovene Sinaia, intre kilometrii 120+142 metri si 121+155 metri, din cauza lucrarilor la partea carosabila, pe sensul catre Brasov;
• DN7 in zona localitatii Dedulesti din judetul Arges, la kilometrul 152+400 metri, unde banda a treia pe sensul de urcare este restrictionata pe o latime de un metru;
• DN6B Craiova–Targu Jiu la kilometrul 40+400 metri, pe raza localitatii Urda de Sus, judetul Gorj, din cauza restrictiilor impuse de o alunecare de teren.
Reamintim, de asemenea, ca incepand din luna ianuarie a.c., circulatia rutiera pe DN 22C Cernavoda – Murfatlar a fost oprita pentru o perioada de un an, in vederea executarii unor lucrari la podul peste Canalul Dunare – Marea Neagra. Atat traficul usor, cat si traficul greu se desfasoara pe rute ocolitoare.
Ii sfatuim pe conducatorii auto sa conduca prudent, cu viteza moderata, incadrata in limite legale, sa se asigure temeinic inaintea efectuarii depasirilor si la schimbarea directiei de mers si sa-si cupleze centurile de siguranta.