Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca pe DN1A Sacele – Cheia, in judetul Brasov, circulatia se desfasoara pe o banda, alternativ, in ambele sensuri, in zona Babarunca, din cauza unui autotren ramas in pana, care stationeaza partial pe partea carosabila. Nu s-au format coloane de autovehicule, traficul rutier fiind scazut in intensitate. Aseara, in jurul orei 22:30, autotrenul s-a defectat in mers si a blocat ambele sensuri de circulatie pana in jurul orei 4:00. In urmatoarele ore autotrenul va fi tractat.
Si acest sfarsit de saptamana a fost unul cu trafic rutier intens, mai ales pe drumurile care pornesc din Bucuresti. Pe DN1, dispeceratul de monitorizare a traficului de la Barcanesti a inregistrat vineri pe sensul de mers Bucuresti – Ploiesti 25.768 de autovehicule, iar sambata 21.609, cu aproape 4.500 mai multe decat saptamana trecuta. Asadar, in a doua parte a zilei se vor forma coloane de masini pe DN1, pe sensul de mers catre Bucuresti, pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei. Le recomandam automobilistilor care vin dinspre Brasov sau din zona Bran-Moieciu sa foloseasca rutele alternative:
– DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti;
– DN73 Brasov – Bran – Moieciu – Pitesti – autostrada A1 Pitesti – Bucuresti.
Remintim ca in dimineata zilei de marti, 24 mai 2011, circulatia va fi intrerupta pe DN1 Bucuresti – Ploiesti in doua puncte:
– la Otopeni (km 13+153 metri), intre orele 01:00 si 03:00, pentru montarea unei pasarele pietonale;
– la Barcanesti, intre kilometrii 51+800 si 53+650 metri, intre orele 01:00 si 04:00, din cauza lucrarilor la pasajul viitoarei autostrazi Bucuresti – Brasov.
Desi exista si rute ocolitoare locale (la Barcanesti doar pentru sensul de mers Bucuresti – Ploiesti), le recomandam conducatorilor auto sa circule pe DN1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti.
Astazi, spre lasarea serii, preconizam ca traficul rutier se va intensifica si pe celelalte drumuri care duc catre Capitala. De regula, cele mai mari probleme de fluenta a circulatiei apar pe DN6, pe segmentul Ghimpati – Mihailesti. Din acest motiv, pe conducatorii auto care se grabesc spre casa ii sfatuim sa porneasca la drum mai devreme, pentru a nu pune in pericol siguranta participantilor la trafic prin efectuarea unor manevre neregulamentare de depasire a coloanelor de autovehicule.