Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora, traficul rutier se desfasoara normal pe majoritatea drumurilor nationale, nefiind semnalate probleme deosebite de fluenta, insa preconizam ca se va intensifica, mai ales in partea a doua a zilei, cand numerosi automobilisti vor pleca inspre locurile de petrecere a sfarsitului de saptamana. Vremea buna care se anunta ii va determina pe multi turisti sa se deplaseze inspre statiunile montane prahovene. Prin urmare, este foarte posibil ca la iesirea din capitala pe DN1, in zona Baneasa si pe Valea Prahovei sa se circule intens.
De aceea, in situatia in care traficul rutier se va aglomera pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti al DN1, sau pe Valea Prahovei, cei care doresc sa ajunga la Brasov pot utiliza urmatoarea ruta alternativa:
• DN 1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov.
Pentru evitarea aglomeratiei, in statiunile montane prahovene se poate ajunge si pe varianta DN 7 Bucuresti – Baldana – DN 71 Baldana – Targoviste – Sinaia.
Reamintim ca in perioadele 21-22 mai 2011 si 28-29 mai 2011, intre orele 22.00 – 06.00, se va inchide circulatia pe DN 7, in judetul Arad, la kilometrul 546+565 de metri, in vederea executarii unor lucrari la trecerea la nivel cu calea ferata.
Atat traficul usor, cat si traficul greu se vor desfasura pe intreaga perioada pe urmatoarea ruta ocolitoare.
• DN7 km. 544+292 de metri(la sensul giratoriu de la intersectia dintre DN7 cu DN79 – Calea Zimandului – Strada Petru Rares – Strada Podgoria – Strada 6 Vanatori – DN7 km.546+765 de metri.
Pentru prevenirea producerii unor accidente de circulatie, le recomandam conducatorilor auto sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, sa foloseasca luminile de intalnire si sa nu se angajeze in depasiri riscante