Cu prilejul „Zilelor Ploiestiului” s-au stabilit urmatoarele modificari ale programului de transport:
– in data de 29.05.2011, intre orele 10.00-13.30, se intrerupe circulatia rutiera intre Statuia Vanatorilor de la Gara de Sud si pana la Palatul Culturii. Ca urmare:
traseul 2 va circula spre Sud, din Strada Plaiesilor si apoi pe Rudului, Depoului. La intoarcere, din Gara de Sud se vor strabate Strazile Depoului, Stindardului, Rudului, apoi Marasesti si de aici traseu normal. Statiile folosite sunt cele din parcursul ocolitor mentionat.
Traseele 1, 30 si 32 vor circula normal intre Nord si Centru, apoi vor executa statie la Hale – Catedrala, dupa care urmeaza strazile Soldat Erou Calin Catalin, Greceanu, N. Balcescu, Democratiei, Piata 1 decembrie 1918. Pentru Sud ramane functional sensul giratoriu, iar statia Coreco Sud isi mentine functionalitatea. La intoarcere se strabate aceeasi ruta, iar din statia Hale Coreco se reia parcursul normal pentru fiecare traseu in parte. Statiile folosite sunt cele amplasate in parcursul ocolitor precizat mai sus.
Traseele 44 si 202 vor fi scurtate la centru, cu statie la Hale Coreco dupa care se executa intoarcerea spre Vest pe rutele normale aferente zonei Centru – Vest. Intre orele 10.00-13.30 calatorii care doresc sa ajunga in zona sudica a municipiului, compostand bilete in troleibuze, pot circula cu autobuzele traseelor 30 si 1 fara a mai fi necesara o noua compostare de bilet. In mod similar, biletele compostate in autobuzele traseelor 30 si 1 sunt valabile si in troleibuze.
Traseul 7 va circula , la sensul spre Rudului, de la Hale-Coreco pe strazile Carpati, Vasile Lupu, Trei Ierarhi, I. L. Caragiale și Rudului. In sens invers, din str. I. L. Caragiale se intra pe strazile Cuza Voda, Vasile Lupu si din statia Hale Catedrala traseul reintra in parcurs normal.
Traseul 22, la sensul spre Bariera Unirii, face statie la Faredo dupa care strabate strazile I. L. Caragiale, Cuza Voda, Vasile Lupu si din statia Hale-Catedrala se reia parcursul normal. Celalalt sens de deplasare nu se modifica.
Traseele 39/39 barat, 35, 35 barat se scurteaza la Faredo, dupa care parcurg strada I. L. Caragiale si reintra pe rutele normale spre Vest.
Traseul 4 barat: la sensul spre Rudului, de la Hale-Hatedrala pe strazile Vasile Milea, Piata Eroilor, Vasile Lupu, Trei Ierarhi, I. L. Caragiale si Rudului, dupa care parcurge in continuare ruta cunoscuta. In sens invers, din str. Rudului, I. L. Caragiale, Cuza Voda, Piata Eroilor, Vasile Milea, Emil Zola si din statia Hale Coreco traseu normal.

– din data de 27.05.2011 ora 18,00 si pana pe 28.05.2011 ora 24,00 , traseul 104 va circula cu ruta deviata astfel: la sensul centru Mihai Bravu, dupa statia maternitate se parcurg strazile Ariesului, Gradinari, Th. Aman, Fantanele, Mihai Bravu si in continuare parcurs normal. La intoarcere, dupa statia Fero se intra pe strazile Cornatel, Romulus, General Magheru, Chimiei, Mihai Bravu si in continuare parcurs normal. In mod similar, vor circula si traseele 28, 36, 44 barat, 106, in ambele sensuri de deplasare.

– din data de 27.05.2011 si pana pe 29.05.2011, traseul 40 barat va fi suplimentat in functie de cerintele publicului calator.