La sfarsitul saptamanii trecute, pe strada Gh. Doja, nr.28-30, a fost inaugurat, oficial, un magazin cu produse alimentare, pe care doi oameni de afaceri ploiesteni – Mihai Stefanescu si Radu Oprea – s-au incumetat sa-l ofere potentialilor cumparatori, desi, cum se stie, oferta de produse alimentare este, deja, destul de completa. Si poate, ne-am fi oprit aici cu stirea despre inaugurarea magazinului „La Gastronomia” – cum se numeste unitatea, daca unele elemente deosebite nu i-ar fi conturat un specific aparte. Este vorba, in primul rand, despre desfacerea delicateselor – bauturi alcoolice fine, inclusiv vinuri de Bordeaux, originale, ciocolate fine, produse de patiserie, paste italiene, uleiuri de trufe, otet italian si produse „bio” din import, precum si mezeluri traditionale romanesti. De asemenea, magazinul este dotat cu aparatura de preparare a unor produse de patiserie, inclusiv paine, si sa ofere celor care doresc gustari calde sau reci „la minut”, sau la o…cafea.
Despre acest nou magazin Madalina Chirila – manager general al unitatii, ne spunea ca este o combinatie intre un boutiq frantuzesc si un magazin austriac de dimensiuni mai mici. „De fapt, un astfel de magazin este destinat tuturor categoriilor de consumatori – ne declara doamna Chirila. Cine vrea produse de calitate, cine doreste sa manance sanatos, cine cauta un sortiment de produs care nu se gaseste oriunde poate sa treaca pragul <> si sa-si procure ceea ce ii place. Ca sa nu mai spun ca fiecare familie, are, intr-un an, tot felul de ocazii pentru care trebuie sa se pregateasca intr-un mod aparte. Iar aici, in magazinu „La Gastronomia”, gaseste tot ceea ce si-ar dori pentru a depasi cat mai bine evenimentul pentru care se pregateste”.
Mai este de adaugat faptul ca, din acest gen de magazin, cei doi patroni doresc sa faca un „brand” pentru a-l aplica si altor unitati asemanatoare pe care le vor deschide in Bucuresti si Constanta, ca preturile nu difera mult fata de cele din hipermarketuri.
Andrei SOREANU