Jandarmii Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti au actionat in patrule independente si in sistem mixt politist-jandarm in Ploiesti, Strejnic, Barcanesti, Valea Calugareasca, Blejoi dar si in Parcul Memorial Constantin Stere Bucov unde Festivalul Free Fest a atras un numar mare de persoane.
Abaterile de la normele sociale sesizate au impus aplicarea unui numar de 32 sanctiuni contraventionale in valoare de 4550 lei. Printre aceste fapte se regasesc consumul de bauturi alcoolice pe spatiul public, provocarea si participarea la scandal, tulburarea ordinii si linistii publice.
Totodata, jandarmii au depistat doua persoane care au sustras de pe o taraba amenajata in Parcul Toma Socolescu, din fata Halelor Centrale, mai multe obiecte confectionate din argint. Cei doi, sot si sotie, profitau de neatentia vanzatorului iar unul dintre ei sustragea bunurile si le plasa celulalt care parasea locul faptei, reusind astfel sa nu atraga atentia celorlalti cumparatori sau comerciantului.
Bunurile au fost recuperate in totalitate, iar celor doi le-au fost intocmite documente de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.