Luni, 30 mai, in jurul orei 09:00, o patrula din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova, ce desfasura activitati de prevenire si combatere a faptelor infractionale si infractionale in zona cartierului Mitica Apostol din Ploiesti, a depistat 4 persoane ce descarcau marfa din doua tiruri intr-un alt autovehicul. Trecand la identificarea si cercetarea activitatii ilicite s-a stabilit ca Victor C. de 40 de ani, domiciliat in comuna Ulmu, judetul Braila, Petre A. de 39 de ani, domiciliat in comuna Dascalu, judetul Ilfov, au vandut fara forme legale lui Mihai I. de 42 de ani, domiciliat in municipiul Ploiesti, judetul Prahova legume si fructe negociind stradal preturile. In timpul verificarilor efectuate, soferii celor doua tiruri au propus unui jandarm sa accepte suma de 500 RON pentru a-i lasa sa plece fara sa se ia masurile legale de sanctionare. Avand in vedere cele intamplate, jandarmii au solicitat sprijinul lucratorilor D.G.A. – Serviciul Anticoruptie Prahova si ai Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova organizandu-se flagrantul „darii de mita”
Cazul a fost preluat de lucratorii D.G.A. – Serviciul Anticoruptie Prahova si ai Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova in vederea continuarii cercetarilor si luarii masurilor legale.
In urma investigatiilor efectuate s-a intocmit celor doi soferi de tir dosar cu acte premergatoare, de catre lucratorii Jandarmeriei Prahova, pentru savarsirea faptei susceptibile a fi „delapidare”.