Pentru ca Alexandru Varlan, propunerea lui Andrei Volosevici pentru a o inlocui pe Sanda Toader in functia de city-manager al Ploiestiului, nu se grabeste sa vina in orasul lui Caragiale, biroul administratorului public a fost ocupat, temporar, de catre reprezentantii Camerei de Conturi Prahova.

Echipa auditorilor s-a instalat, de aproape doua saptamani, in biroul ramas neintrebuintat dupa plecarea Sandei Toader, pentru efectuarea unui control de fond privitor la activitatile financiar-contabile derulate de Primaria Ploiesti in cursul anului 2010.
Potrivit informatiilor noastre, Primaria Ploiesti are de dat explicatii si in legatura cu folosirea fondurilor primite, tot anul trecut, de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Practic, in momentul de fata, municipalitatea este “calcata” de doua echipe, din departamente distincte ale Camerei de Conturi Prahova.
In privinta asteptatei aparitii pe holurile de la etajul al treilea al Palatului Administrativ a mult-laudatei persoane – al carei Curriculum Vitae a fost prezentat in luna februarie a acestui an – ca fiind una indreptatita sa ocupe functia de raspundere din Primaria Ploiesti, primarul Volosevici a repetat, ieri, ceea ce mai spusese, si cu alte ocazii, legat de intarzierea ocuparii acestui post: „Categoric va veni, dar ieri (n.n. – luni) si-a prelungit contractul la locul sau de munca actual si cred ca se va prezenta la post in jurul datei de 20 iunie. Eu sunt cel mai interesat pentru a avea o persoana alaturi de mine in conducerea Primariei Ploiesti pentru ca acest lucru ma degreveaza de anumite sarcini si voi fi pe strazi (!?!) mult mai mult timp, asa cum imi doresc”.
Banuiala noastra: Alexandru Varlan incearca din rasputeri sa evite cat mai multa vreme sa intre in administratia locala ploiesteana.
In privinta plimbarilor primarului Volosevici pe strazile Ploiestiului, poate acestea nu se vor mai rezuma, in cazul in care acesta va fi „degrevat” de sarcini suplimentare, doar la parcurgerea drumului dintre Palatul Administrativ si sediul de partid, de langa Catedrala ”Sf. Ioan”… Multi dintre ploiesteni – cum sunt cei din Cartierul Mihai Bravu, care nu l-au vazut la fata deloc pe parcursul a trei ani – nici macar la finalul mandatului nu cunosc numele corect al primarului, „Volosevici” stand, inca, pe buzele multora atunci cand vorbesc despre edilul-sef!
V.STOICA