Editia de anul acesta a Cupei Romaniei la badminton, rezervata pentru categoriile de varsta de 9 ani si de 13 ani, s-a desfasurat la Galati. Totodata, inainte de startul acestei competitii a avut loc Campionatul national pe echipe mixte, pentru categoria copiilor de 13 ani. Printre concurenti s-au aflat si sportivi de la CS Berceni, club condus de presedintele Adrian Basarabeanu.
Dupa succesele inregistrate de clubul prahovean anul trecut, la Cupa Romaniei pentru categoriile U11 si U15, de Andreea Muscalu si Alexandru Muscalu, anul acesta a fost randul mezinei Raisa Stratu sa castige. Aceasta le-a invins categoric pe toate adversarele sale de la categoria de 9 ani, adjudecandu-si Cupa Romaniei.
De asemenea, Alexandru Muscalu a mai adus o victorie pentru CS Berceni, impunandu-se la proba de dublu la categoria de 13 ani, alaturi de Florentin Gasca, de la CSS Nr. 6 Bucuresti. De mentionat ca, in finala, Muscalu si Gasca s-au intalnit cu un alt sportiv de la CS Berceni, Liviu Bogza, care a facut pereche cu Alexandru Cucu, de la Palatul National al Copiilor Bucuresti.
La individual, Alexandru Muscalu a mai obtinut o medalie, clasandu-se pe locul al treilea. In plus, la proba feminina de dublu pentru copiii de 13 ani, Andreea Muscalu si Ioana Voicu au reusit sa ajunga in semifinalele Cupei Romaniei.
La Campionatul national de echipe mixte s-a jucat in sistem „fiecare cu fiecare”, iar formatia gruparii CS Berceni a urcat pe podiumul de premiere, obtinand locul III. Din echipa prahoveana au facut parte sportivii: Alexandru Muscalu, Liviu Bogza, Adrian Burbutan, Andreea Muscalu, Ioana Voicu, Bianca Marin, Raisa Stratu.
Petre APOSTOL