140 de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile “Matei Basarab” Ploiesti vor actiona zilnic pentru asigurarea ordinii si linistii publice, in cooperare cu celelalte forte abilitate, pe timpul desfasurarii Festivalului Free Fest II ce va avea loc in Parcul Memorial „Constantin Stere” din localitatea Bucov, in perioada 27-29 mai.
Pentru prevenirea oricaror incidente si asigurarea in conditii de normalitate civica a manifestarilor cultural-artistice programate in cadrul festivalului, jandarmii vor fi prezenti atat in zona scenei amplasate in parc dar si pe traseele de afluire si defluire a participantilor.
Totodata, jandarmii vor avea in vedere si standurile de comercializare, zonele de campare, parcarile auto si pista de motocros.
Constituiti in patrule mobile, jandarmii ploiesteni actioneaza pentru protectia participantilor la festival, prevenirea si combaterea oricaror fapte si acte antisociale, interventia pentru restabilirea ordinii publice, daca situatia impune.
Jandarmii recomanda celor care vor lua parte la manifestari sa respecte precizarile organizatorilor si ale fortelor de ordine, sa acorde o atentie sporita la modul de asigurare a bunurilor de valoare si sa evite conflictele de orice natura.
In cazul in care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observa producerea unor astfel de fapte, cetatenii se pot adresa direct jandarmilor aflati in dispozitivele de ordine publica sau pot solicita sprijin la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112.