Lucratorii Postului de politie Poiana Campina au fost sesizati de catre un localnic despre faptul ca a gasit un barbat cazut pe strada, in stare de inconstienta si ca intentioneaza sa-l transporte cu masina personala la spital. La fata locului s-a prezentat un echipaj al ambulantei care a preluat victima si a transportat-o la o unitate spitaliceasca, insa, in scurt timp a decedat, prezentand marci traumatice prin electrocutie.
A fost constituita echipa operativa, care in urma cercetarilor efectuate a stabilit identitatea decedatului, acesta fiind A. Gabriel, de 26 de ani, din comuna Poiana Campina.
Cercetarile au relevat faptul ca, in ziua respectiva, decedatul, insotit de alti sapte cunoscuti, s-au deplasat cu autoturismul unuia dintre ei intr-un parc de sonde petroliere din zona comunei Provita, cu intentia de a sustrage cablurile de alimentare cu energie electrica a instalatiilor de extractie.
Suspectii au sectionat mai multe bucati de cablu, iar in momentul in care A. Gabriel a intentionat sa taie cu o foarfeca tip ,,gura de lup” unul dintre firele aflate sub tensiune, a fost electrocutat si trantit la pamant.
Unul dintre cei cu care se afla l-a urcat in autovehicul si l-a adus pana in localitatea de domiciliu, unde a apelat sistemul „112”, afirmand ca l-a gasit pe strada.
Cadavrul a fost transportat la SML in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cu exactitate a cauzei decesului, celelalte persoane implicate fiind cercetate penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.