Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora, traficul rutier se desfasoara normal pe toate drumurile nationale si pe cele trei autostrazi, exceptie facand unele zone in care exista restrictii din cauza unor lucrari.
Este de asteptat, insa, ca traficul rutier sa se intensifice pe DN1, in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, mai ales pe sensul de mers catre Bucuresti. Chiar daca la sfarsitul saptamanii trecute valorile de trafic nu au depasit semnificativ media din timpul unei zile lucratoare, foarte multi automobilisti vor porni astazi la drum, in acelasi timp. Cifrele inregistrate de dispeceratul de monitorizare a traficului de la Barcanesti( judetul Prahova) pe sensul de mers Bucuresti – Ploiesti, sunt urmatoarele: joi – 22.860 de autovehicule, vineri – 25.735 de autovehicule, sambata – 18.974 de autovehicule, iar duminica doar 13.015 autovehicule. Media unei zile lucratoare este de aproximativ 18.000 – 20.000 de autovehicule.
Si pentru ca multi turisti vor profita de vremea insorita de la munte pana catre seara, preconizam ca un alt varf de trafic pe DN1 va fi inregistrat dupa ora 17:00.
Pentru a fluidiza circulatia, politistii rutieri (al caror numar a fost suplimentat) vor actiona in principalele intersectii si in preajma trecerilor pentru pietoni situate in statiuni. In momentul in care se vor forma coloane de masini la intersectia DN1 cu DN73A din la Predeal, traficul rutier dispre Brasov va fi deviat de la Sacele pe DN1A Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti. Pana atunci insa, le recomandam automobilistilor care doresc sa ajunga din Brasov in Ploiesti sa foloseasca si aceasta ruta.
De asemeanea, reamintim ca din zona Bran – Moeciu se poate merge spre Bucuresti pe DN73 Brasov – Pitesti, autostrada A1 Pitesti – Bucuresti (evitand, asfel, coloana care probabil se va forma pe DN73A Rasnov – Predeal).
Si pe celelalte drumuri nationale principale se va intensifica traficul, in primul rand pe cele care duc catre Bucuresti, mai ales spre lasarea serii. Cele mai mari probleme in ceea ce priveste fluenta circulatiei vor fi pe DN6 Alexandria – Bucuresti, pe segmentul Mihailesti – Ghimpati, data fiind configuratia drumului – o banda pe sens, pe DN2 Urziceni – Bucuresti, deoarece multi automobilisti se vor intoarce din pelerinajele facute la manastirile din Moldova si pe autostrada A1, la intrarea in Bucuresti dinspre Pitesti, din cauza regimului legal de viteza de 50 km/h din localitate, fata de 130 km/h, pe autostrada.
Pentru a prevenirea producerii unor accidente de circulatie, le recomandam conducatorilor auto sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, sa foloseasca luminile de intalnire si sa nu se angajeze in depasiri riscante. De asemenea, ii sfatuim pe cei care incheie coloane de autovehicule care incetinesc sau opresc brusc sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe soferii care se apropie din spate sa reduca din timp viteza.