Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora traficul rutier se desfasoara normal pe majoritatea drumurilor nationale, nefiind semnalate probleme deosebite de fluenta a traficului rutier.
Vremea buna ii va determina pe multi turisti sa se deplaseze inspre statiunile montane de pe Valea Prahovei. Prin urmare, este foarte posibil ca la iesirea din capitala pe DN1, in zona Baneasa, sa se circule intens.
De aceea, in situatia in care traficul rutier se va aglomera pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti al DN1, sau pe Valea Prahovei, cei care doresc sa ajunga la Brasov pot utiliza o ruta alternativa:
• DN 1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov.
In statiunile montane prahovene se poate ajunge si pe varianta DN 7 Bucuresti – Baldana – DN 71 Baldana – Targoviste – Sinaia.
Totodata, informam ca in perioada 28 martie – 30 aprilie 2011, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 10 tone, in judetul Suceava, pe DN2E, intre kilometrii 30+575 metri si 64+750 metri, de la intersectia cu DN17 din localitatea Paltinoasa, pana la intersectia cu DN17A din localitatea Marginea. Restrictia a fost impusa din cauza degradarii, in perioada de iarna, a respectivului segment de drum, urmand a fi efectuate lucrari de reparatii.
Autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 10 tone circula deviat, pe ruta DN17 Paltinoasa – Suceava, DN2 Suceava – Romanesti, DN2H Romanesti – Radauti, DN17A Radauti – Marginea.
Ca in fiecare zi de sarbatoare, politistii desfasoara actiuni de prevenire a evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice. In cursul noptii si la primele ore ale diminetii au fost constatate mai multe infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. In mai mult de jumatate din cazuri a fost vorba despre conducerea autovehiculelor de catre persoane care aveau o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.