Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (13:00) nu sunt semnalate probleme deosebite de fluenta a traficului rutier pe drumurile nationale sau pe cele trei autostrazi.
Insa, din pricina executarii unor lucrari la partea carosabila, exista unele tronsoane importante pe care circulatia auto este usor ingreunata:
• DN7 Calimanesti – Brezoi, in judetul Valcea;
• DNCentura Bucuresti, la kilometrul 64+400 de metri, in dreptul localitatii Chitila;
• DN10 Chirilesti – Sibiu, in judetul Buzau;
• DN66 Targu Jiu – Petrosani, in judetul Gorj.
Reamintim ca in aceasta noapte, intre orele 01:00 si 04:00, se va inchide din nou circulatia pe DN1 Bucuresti – Ploiesti, pe raza comunei prahovene Barcanesti, intre kilometrii 51+800 metri si 53+650 metri, din cauza lucrarilor de ridicare si pozitionare a tablierului metalic pe sustinerile provizorii la pasajul peste DN1, pe unde va trece autostrada Bucuresti – Brasov.
Traficul rutier se va desfasura deviat, astfel:
– dinspre Ploiesti catre Bucuresti, pe DN1, de la kilometrul 53+650 de metri (sens giratoriu Barcanesti) pana la kilometrul 60 (intersectie cu DN1A) si apoi pe DN1A Buftea – Bucuresti;
– dinspre Brasov catre Bucuresti, pe DN1 pana la kilometrul 60, de unde se intra pe DN1A Buftea – Bucuresti;
– dinspre Bucuresti catre Ploiesti, din DN1, de la kilometrul 51+800 de metri (Posta Barcanesti), se intra pe DC108 – DJ140 – DJ101G, cu iesire pe DN1 la kilometrul 56+200 de metri.
De preferat este ca din zona Otopeni(DN1) sa se urmeze ruta DN Centura Bucuresti – DN1A Buftea – Ploiesti.
Precizam ca sunt montate panouri de orientare cu rutele ocolitoare.
Reamintim, de asemenea, ca incepand din luna ianuarie a.c., circulatia rutiera pe DN 22C Cernavoda – Murfatlar a fost oprita pentru o perioada de un an, in vederea executarii unor lucrari la podul peste Canalul Dunare – Marea Neagra. Atat traficul usor, cat si traficul greu se desfasoara pe rute ocolitoare.
Traseele recomandate sunt:
Pentru traficul greu
– ruta 1( 270 km): Bucuresti – DN 2 – Urziceni – DN 2A – Giurgeni – Constanta;
– ruta 2( 250 km): Bucuresti – A 2 – Drajna – DN 21 – Slobozia – DN 2A – Giurgeni – Constanta;
– ruta 3: Bucuresti – Fetesti( A 2) – Gura Ialomitei( DN 3B) – Constanta( DN 2A).
Pentru traficul usor
– Bucuresti – A 2 – DJ 223C – Municipiul Cernavoda – DN 22C – Constanta( 210 kilometri).
Pentru evitarea evenimentelor nedorite, conducatorii auto sunt sfatuiti sa nu conduca autovehiculele daca sunt obositi sau au consumat bauturi alcoolice. De asemenea, sa manifeste prudenta la regimul de viteza cu care se deplaseaza.