Astra Ploiesti – Rapid Bucuresti: 0 – 0
Stadion: „Astra”. Spectatori: circa 3500.
Astra Ploiesti: C. Grigore – Matel, L. Goian (cpt), Oprsal, Junior Morais – Mihalache, Croitoru – Stratila (74 Stan), Fatai (82 Ben Teekloh), Tigoianu (46 Paulinho) – Miranda. Antrenor: Tibor Selymes.
Rapid Bucuresti: Bornescu – Vidanov, M. Antonio, Glauber, Ezequias – Olberdam – M. Roman, Herea (60 C. Lazar), Grigorie, Bozovici (cpt) (80 Frunza) – Pancu (86 Ciolacu). Antrenor: Marius Sumudica.
Avertismente: Croitoru (67) – M. Antonio (90)
Arbitri: Sebastian Coltescu (Craiova) – Stelian Slabu (Brasov), Valentin Avram (Bucuresti)
Observatori: Alexandru Crisan (FRF – arbitraj), Mircea Calin (LPF, organizare, ambii din Bucuresti).
Jucatorul meciului: Marcos Antonio.

Cea mai buna aparare din campionatul nostru, cea a Rapidului a intalnit una dintre cele mai bune organizari defensive, anumea cea gandita de Tibor Selymes, la Astra. A rezultat, vineri seara, un meci fara sare si piper, foarte putin spectaculos, incheiat cu un rezultat just si „normal”: 0-0. Egal care a multumit pe toata lumea: pe giulesteni, care au trecut cu bine peste problemele interne avute, pe cei de la Astra, pentru ca nu s-a pierdut, pur si simplu, in conditiile unor probleme de lot evidente. Dezvoltand un pic „concluziile” acestei partide, sa spunem ca Astra a sperat la o „executie” gen cea a lui Mihalache cu Steaua, acoperind bine spatiile spre propria poarta, pentru ca era evident ca, daca se primea gol, greu mai putea fi depasita defensiva rapidista, unde Marcos Anrtonio a parut a fi cel mai bun fundas din campionatul romanesc. Apoi, pentru ca Rapidul nu a avut „numar 9”, de meserie, atacant veritabil, echipa fiind mai degraba una cu profil defensiv, cu un posibil fundas central, Vidanov, la dreapta si cu un aparator de banda, Bozovic, folosit ca mijlocas, misiunea elevilor lui Tibor Selymes, care si el a mutat predominant defensiv, a fost mult usurata. Ocaziile de gol s-au numarat, astfel, pe degetele de la o mana, Roman, in prima parte, sutand periculos, pe poarta lui Grigore, apoi, Stratila, dupa pauza, gasise drumul spre gol, dar Marcos Antonio a respins mingea care il depasise pe Bornescu. Acestea au fost oportunitatile clare, alte cateva fiind „jumatati de ocazie”, intr-un meci pe care, daca nu aveai vreo simpatie pentru echipele angrenate in meci, comutai la ”Dansez pentru tine” sau mergeai la Denie, macar, ca tot a fost Vinerea Mare. Nu la fotbal, insa.
Ca „element de culoare” sa spunem ca giulestenii au cerut un penalti la o interventie a lui Oprsal la Grigorie, spre final, dar centralul Coltescu chiar ca nu avea rost sa-si faca singur probleme, unde ele nu exista… Prestatia acestuia a fost una discreta, intr-un meci care nu i-a pus niciun fel de problema si care, s-a vazut la conferinta de presa, a fost gandit de ambii antrenori, la fel: cu gandul de a nu pierde, nu acela de a castiga.

Punct de 1000 de euro

Ioan Niculae a dublat prima pentru acest punct obtinut de Astra, patronul echipei din „9 Mai” urmand sa plateasca cu cate 1000 de euro fiecare titular. Niculae a declarat, dupa meci ca: „Astra a vrut victoria, dar nu intotdeauna intre ce vrei si ce poti e semnul egal. A lipsit coloana vertebrala a echipei, dar daca ii aveam pe N’Doye si Seto puteam juca mai bine. Mai trebuie sa luam trei-patru galoane de benzina. O echipa puternica trebuie sa aiba 22 de jucatori de valoare. Mai trebuie investitii” – a spus patronul echipei din „9 Mai”.

Declaratii dupa joc:

Marius Sumudica: „Vreau sa-mi felicit echipa, a facut un joc bun pe un teren destul de greu, care-ti poate juca feste oricand. Am controlat in mare masura jocul. Am intalnit o echipa buna pe contraatac, o felicit, dar una care refuza total jocul de constructie si care are, zic eu, cea mai slaba posesie din Liga I si nu avea cum sa ne surprinda cu nimic. L-am blocat total pe Miranda, unul din cei mai inalti atacanti din Liga 1, care nu a avut sanse cu Marcos Antonio si Glauber. E un rezultat normal, in opinia mea. Nu vreau sa fiu subiectiv si sa spun ca meritam victoria, desi ocaziile noastre au fost mai clare. Si mi se pare, dar nu sunt sigur, ca trebuia sa ni se dea un penalty la Grigorie. Dar daca arbitrul nu a vazut, asta e. Astazi am vrut un punct. Am vrut un punct si l-am castigat, avem sase meciuri consecutive fara infrangere si asta conteaza pentru mine. Au fost si foarte multe probleme de lot, nu a fost deloc usor.
Tibor Selymes: „Rapid nu ne-a surprins cu nimic. Stiam ca are o posesie buna si cel mai valoros lot din Liga 1, dar nu ne-a surprins cu nimic. Am castigat un punct, pana la urma pentru asta jucam. Fiecare echipa are un joc al ei, bazat pe jucatorii pe care-i foloseste. La noi, organizarea, munca si disciplina tactica sunt de baza. Cand vom forma o echipa cu jucatori de posesie buna vom ataca, dar pana atunci asta avem, ne facem treaba. Pana la urma, cea mai mare ocazie a meciului am avut-o tot noi, prin Stratila, iar Rapid a avut un sut si jumatate pe poarta”.
Marian DIMA