In perioada Sfintelor Sarbatori Pascale, politistii au actionat pentru siguranta publica a prahovenilor cu echipaje special constituite, in vederea evitarii oricaror evenimente nedorite. Oamenii legii s-au aflat atat in zona lacaselor de cult, cat si in alte zone cu potential criminogen.
Totodata, in aceleasi zone, fluidizarea traficului a fost asigurata de politistii de la rutiera. Echipajele de interventie au gestionat corespunzator situatiile de natura sa afecteze siguranta participantilor la trafic.
Masurile luate de cei aproximativ 600 de politisti care au actionat zilnic pentru pastrarea ordinii si linistii publice precum si sigurantei rutiere au facut ca prahovenii sa se bucure in liniste de celebrarea Invierii Domnului. Eforturile politistilor au fost sustinute si anul acesta de lucratorii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova si ai Gruparii Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiesti.
In perioada premergatoare si in noaptea de Inviere nu au fost inregistrate evenimente deosebite, iar infractiunile savarsite cu violenta si cele de natura judiciara au fost cu mult reduse datorita prezentei active a politistilor.
In ziua de 23.04.2011, numarul unic de urgenta a inregistrat 325 de apeluri ale cetatenilor, in cazul a 102 situatii fiind necesara deplasarea la fata locului a echipelor de interventie.
In perioada 23-25.04.2011, politistii au constatat savarsirea a 40 de infractiuni si au aplicat 843 de sanctiuni contraventionale in cuantum de 136.655 lei, totodata fiind ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 1.250 lei.
Cele mai multe sanctiuni, respectiv 652, au fost aplicate pentru nerespectarea legislatiei rutiere, in aceasta perioada politistii rutieri aflandu-se ca de obicei la datorie pe principalele artere rutiere.
Din analizele Dispeceratului de Monitorizare Video a Traficului Rutier pe D.N. 1 Barcanesti a rezultat faptul ca ziua de Vineri a fost cea mai aglomerata, aproximativ 25.000 de autovehicule tranzitand aceasta zona pe sensul Ploiesti-Brasov. La intoarecerea turistilor catre domiciliu, ziua de Luni a devenit cea mai aglomerata: 27.000 autovehicule au tranzitat punctul de monitorizare pe sensul Brasov-Ploiesti.
Sarbatorirea traditiilor crestine in siguranta s-a datorat insa si cetatenilor, care au inteles necesitatea adoptarii unei conduite corecte in aceasta perioada de bucurie si inaltare sufleteasca.