Specialistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au inceput urmarirea penala fata P. Mioara, in varsta de 54 ani, domiciliata in Ploiesti, administrator la o societate comerciala din municipiu. Administratora societatii comerciale respective este cercetata penal sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, fiind suspectata ca a inregistrat in contabilitate cheltuieli nereale cu au condus la influentarea rezultatului fiscal.Prin aceste fapte, bugetul general consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 68.730 lei, in contul T.V.A.
Cercetarile continua cu invinuita in stare de libertate pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la data inceperii urmaririi penale prejudiciul fiind recuperat integral.
Si impotriva lui C. H., de 44 ani, domiciliata in Ploiesti, administrator al unei societati comerciale din Ploiesti a fost inceputa urmarirea penala.
Ea este cercetata pentru ca in perioada 25.04 – 30.12.2009, a retinut fara sa vireze la bugetul consolidat la satului obligatii fiscale cu retinere la sursa in cuantum de 1.664 lei.
Totodata, acesta a inregistrat in evidenta contabila a societatii cheltuieli ce au la baza operatiuni economice nereale, fapt ce a influentat rezultatul fiscal, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma totala de 100.188 lei, din care 55.241 lei –impozit pe profit si 44.947 lei T.V.A.