„Batrana Doamna” a fotbalului romanesc, amenintata cu retrogradarea !
Dupa cum se stie, Federatia Romana de Fotbal a dat deja curs solicitarii FIFA de a depuncta pe UTA in “cazul Vasiljevic”. Cele doua grupari din Serbia la care a evoluat fundasul stanga au decizie defintiva din partea forului conducator al fotbalului european cu privire la achitarea a 238 de mii de euro de catre FCM UTA, grupare aflata in insolventa.
Pe 4 martie, conducerea “Batranei Doamne” a facut recurs la TAS, in care specifica faptul ca actuala societate, SC UTA SA nu poate fi sanctionata pentru erorile facute de vechiul club, numai ca, Federatia Romana de Fotbal nu a sustinut in niciun fel demersul Campioanei Provinciei.
Asa se face ca FIFA i-ar fi comunicat FRF ca, in cazul in care UTA nu va stinge litigiul cu sarbii in decurs de o saptamana va fi retrogradata din campionatul ligii secunde. Imediat, avocata “Batranei Doamne” in “cazul Vasiljevic” a luat legatura cu un “oficial” al FIFA, care a confirmat faptul ca reprezentantii FRF nu au certificat in niciun fel diferenta dintre defuncta FCM UTA (pe adresa careia a sosit depunctarea si acum decizia de retrogradare) si actuala SC UTA SA.

Hanescu – in sferturi la Casablanca

Victor Hanescu (58 ATP, favorit 8) s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de la Casablanca (premii de 400.000 de euro) dupa ce l-a invins, cu 6-4, 7-6/4, pe germanul Michael Berrer (81 ATP), intr-o ora si 40 de minute. “Uriasul” si-a asigurat 11.800 de euro si 45 de puncte ATP. El va juca astazi, pentru semifinale, cu rusul Andrei Kuznetov (244 ATP).
Edina a iesit cu 4.000 de dolari
Edina Gallovits-Hall a fost eliminata, ieri, in turul secund al turneului de la Charleston (SUA, premii de 700.000 de dolari). Timisoreanca a fost invinsa, scor 6-1, 6-1, de rusoaica Nadia Petrova, cap de serie numarul 7. Pentru prezenta in turul secund al turneului pe suprafata rapida, Edina va primi 40 de puncte WTA si 4000 de dolari.
Sorana e calificata la dublu
Daca la simplu a parasit turneul de la Marbella, Sorana Cirstea continua in proba de dublu pe zgura din Andaluzia. Alaturi de italianca Maria Elena Camerin (Rom/Ita), Sorana s-a calificat, in sferturi, dispunand in primul tur cu 6-4, 6-1, de cuplul Alberta Brianti/Aurelie Vedy (Ita/Fra) Pentru semifinale, cele doua se dueleaza cu principalele favorite Sara Errani/Roberta Vinci (Ita).

Tot mai putini telespectatori pentru meciurile din Liga I

Martea fotbalistica din Liga I s-a transformat intr-un fiasco al cifrelor, audientele fiind surprinzator de mici, dar totodata relevante pentru interesul generat in acest moment de fotbalul de la noi. Nici meciul Stelei, cea mai urmarita echipa din Romania, n-a impresionat, ba din contra n-a reusit nici macar sa intre in Top 20 al celor mai vizionate programe din ziua respectiva. Milioanele cerute de Dumitru Dragomir pentru drepturile TV ale Ligii I nu isi gasesc justificarea in cele mai recente audiente inregistrate de meciurile din campionatul intern. Marti, o zi agitata cu trei partide din Liga I, cei mai multi telespectatori s-au uitat, asa cum era si de asteptat, la Steaua – Urziceni. Si aici insa dezamagire: doar 82 de mii de oameni din targetul de public comercial (urban, 18-49 ani) au urmarit, pe Digi Sport, cea mai categorica victorie a ros-albastrilor din acest sezon. Cu o astfel de audienta, meciul din Ghencea n-a reusit sa fie prezent in topul celor mai urmarite programe de marti. Ultima pozitie in ierarhia condusa de Stirile Pro TV (430.000 de telespectatori) a fost ocupata de “Un show pacatos”, de pe Antena 1, la o distanta de 25.000 de oameni. Un calcul sumar arata ca un meci scos la licitatie de LPF costa aproximativ 125.000 de euro, in timp ce produce din publicitate in medie nu mai mult de 10.000 de euro. Rezulta o pierdere de peste 100.000 de euro pe meci! Ideea ca romanii prefera din ce in ce mai mult alte forme de divertisment decat fotbalul e sustinuta si de audienta sfertului de finala din Liga Campionilor, Tottenham – Real Madrid. La meciul transmis de TVR 1 s-au uitat aproape 160 de mii de romani din targetul mai sus mentionat, fata de cei 380 de mii care au ales emisiunea “Happy hour” de pe Pro TV. Spre deosebire de fotbalul intern, victoria spaniolilor a intrat in Top 20 programe difuzate marti, pe locul 14.