Maine, intre orele 08:00 – 20:00, tramvaiele traseului 101 vor fi inlocuite cu autobuze, din cauza unor lucrari de asfaltare executate pe Strada Democratiei, in zona podului din zona de Sud a Ploiestiului. Ca urmare, ruta traseului 101 se va modifica astfel:
• Sensul Nord – Sud: traseul va fi normal pana la statia Colinii de pe strada Gheorghe Doja, apoi autobuzul va intra pe strada E. Zolla – cu oprire in statia Hale Catedrala, dupa care va vira dreapta pe strada Vasile Milea, apoi va vira stanga spre Piata Eroilor, Piata Victoriei si Bulevardul Independentei, cu oprire in toate statiile pana la Sud, incepand cu PTTR. Temporar se vor suspenda statiile Hale Tramvai, Muzeul de Istorie, Covurlui, 13 Decembrie/strada Democratiei.
• Sensul Sud – Nord: autobuzele vor pleca din statia Coreco Sud pe Bulevardul Independentei, Piata Victoriei, Piata Eroilor, cu oprire in toate statiile pana la Hale Coreco inclusiv. Apoi vor vira dreapta pe strada Gheorghe Doja de unde se va reveni la ruta normala a traseului 101. Astazi, se vor suspenda statiile Gara Sud Tramvai, 13 Decembrie/strada Democratiei, Covurlui, Muzeul de Istorie si Hale Tramvai.