– Un echipaj de politie rutiera din cadrul Politiei Municipiului Ploiesti a oprit, ieri, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe strada Gheorghe Doja din municipiu. Politistii i-au solicitat conducatorului auto documentele, insa acesta nu le-a putut prezenta, verificarile in bazele de date relevand si motivul: el nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
In plus, intrucat emana halena alcoolica, el a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat.
S. Gheorghe, in varsta de 39 de ani, din Ploiesti, a fost condus la Spitalul Judetean Ploiesti pentru a-i fi recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, totodata fiindu-i intocmit dosar penal in conformitate cu prevederile legislatiei rutiere.

– P. Ion, de 20 de ani domiciliat in comuna Drajna, a fost depistat de politistii Biroului Rutier D.N. 1 A, in timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1 A, in localitatea Valenii de Munte, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. In cazul lui, aparatul etilotest a indicat o concentratie de 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat. Si el a fost condus la o unitate spitaliceasca pentru a-i fi recoltate probe biologice, concomitent cu intocmirea unui dosar penal.

– Politistii Postului comunal Paulesti au oprit ieri pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Garii, din comuna Gageni.
Autoturismul era condus de un localnic, G. Constantin, in varsta de 22 de ani, care a declarat politistilor ca nu are permisul de conducere asupra sa.
In momentul in care au efectuat verificari privind aceasta situatie, politistii au constatat faptul ca barbatul nu poseda permis de conducere, motiv pentru care i-au intocmit dosar penal conform prevederilor O.U.G. 195/2002.