* Pielea, parul, dar si muschii, articulatiile si vasele de sange beneficiaza de pe urma injectiilor intradermice. Mezoterapia are multiple utilizari, mai ales in domeniul dermatocosmetologiei. Ridurile, celulita sau vergeturile se estompeaza prin aceasta metoda. Mezoterapia se bazeaza pe injectarea unor substante la nivelul dermului, stratul mijlociu al pielii. Descoperita in anii ‘50, a fost initial folosita pentru tratarea problemelor reumatice. Prin intermediul ei, substante analgezice si antiinflamatoare ajungeau in vecinatatea articulatiilor bolnave. In ultimul deceniu, metoda a fost utilizata mai ales de catre specialistii in estetica si in ingrijire corporala.
* Consumul de alge marine si de vegetale combate efectele negative ale radiatiilor. In cazul expunerii la radiatii, includeti in dieta alimente bogate in iod si in antioxidanti. Iodul provenit din surse naturale este mai eficient decat cel din medicamente. Desi la noi in tara nu s-a inregistrat o crestere a radioactivitatii mediului, in urma accidentului nuclear din Japonia, numarul persoanelor care iau pastile cu iodura de potasiu (medicamente indicate in caz de contaminare radioactiva) a crescut semnificativ in ultima vreme. Insa medicii recomanda mai degraba consumul unor alimente bogate in iod, in fibre alimentare si in antioxidanti, care, pe langa faptul ca se asimileaza mai bine decat medicamentele, nu au efecte secundare.
* Consumatorii “inraiti” de bere au un risc mare de cancer la stomac. Persoanele care beau de multi ani cel putin doua-trei beri au un risc cu 75% mai mare de a face cancer gastric (de stomac) fata de cei care beau bere ocazional sau deloc. Persoanele care s-au nascut cu gena rs130025, dar care nu sunt consumatori de bere, au, de asemenea, un risc cu 30% mai mare de a face cancer la stomac decat cei care beau mai putin de o bere pe zi. Persoanele care sunt consumatoare de bere si poseda si gena respectiva au un risc cu 700% mai mare de a face cancer de stomac, fata de cei care beau mai putin de o bere pe zi si nu au gena respectiva. 20 de persoane din 100 au gena responsabila de cancer de stomac. Consumatorii de vin si lichior nu se expun insa acelorasi riscuri, spun cercetatorii spanioli. Desi nu pot explica de ce doar berea favorizeaza aparitia cancerului la stomac, cercetatorii cred ca este vorba despre un consum mai mare de bere, fata de celelalte bauturi alcoolice. In plus, berea produce mai multe substante cancerigene in timpul metabolizarii.















