Ieri dupa-amiaza, politistii Sectiei 2 Ploiesti au fost sesizati de catre P. Clementina, in varsta de 68 de ani, din Ploiesti, despre faptul ca in timp ce se deplasa pe o strada din zona de nord a municipiului a fost victima unei infractiuni de talharie.
O echipa operativa a demarat imediat cercetarile, stabilind ca in timp ce se deplasa pe trotuar, femeia a fost ajunsa din urma de un grup de tineri cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani.
Unul dintre ei a imbrancit si a dezechilibrat partea vatamata, iar un altul i-a smuls poseta in care femeia avea acte de identitate, bani si un telefon mobil.
La doar cateva ore de la comiterea faptei, cei patru suspecti au fost identificati si depistati: este vorba de P. Roberto, in varsta de 12 ani, P. Danut, N Andrei si N. Costel, toti trei in varsta de 13 ani.
Tinerii sunt acum cercetati penal pentru savarsirea infractiunii de talharie, cercetarile fiind continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Sfaturi preventive PENTRU A NU DEVENI VICTIMA a infractiunii de talharie:
– Nu va afisati ostentativ cu obiecte de valoare;
– Nu va laudati, mai ales persoanelor necunoscute, ca detineti asupra dumneavoastra sau acasa bani ori alte valori;
– Nu va lasati atrasi in locuri dosnice de catre indivizi care ofera spre vanzare diverse produse (de obicei mai ieftine);
– Nu permiteti persoanelor straine sa intre in locuinta dumneavoastra, indiferent de motivele invocate;
– Daca sunteti agresati, nu aveti retineri in a tipa sau striga pentru ajutor; o astfel de reactie il poate determina pe infractor sa va lase in pace si sa paraseasca in graba locul.
– In cazul in care integritatea corporala sau viata va sunt puse in pericol, renuntati la bunurile pretinse de agresor.
– Daca ati fost victima unei astfel de infractiuni, retineti pe cat posibil aspecte privind fizionomia faptuitorilor si sunati de indata la numarul unic de urgenta „112” pentru a fi sprijiniti cu operativitate de politisti.