Gruparea Mobila „Matei Basarab” Ploiesti va participa, astazi, la asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica pe timpul manifestarilor prilejuite de sarbatoarirea Invierii Domnului.
90 de jandarmi vor veghea la derularea in bune conditii a evenimentelor programate in zona Catedralei din Ploiesti, a Manastirii Ghighiu, dar si a Arhiepiscopiei Buzaului si a Vrancei, Manastirilor Ciolanu, Tiganesti si Caldarusani si a Bisericii din Moreni, unde se va actiona in sprijinul Inspectoratelor Judetene de Jandarmi Buzau, Ilfov si Dambovita.
Fortele de ordine vor avea in vedere prevenirea, combaterea si sanctionarea faptelor antisociale precum furturile, talhariile, cersetoria, vagabondajul, dar si actele de tulburare a ordinii si linistii publice.
Cetatenii pot solicita sprijinul jandarmilor in situatia tulburarii ordinii publice sau in cazul in care sunt martorii savarsirii altor fapte antisociale, la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 .
In scopul desfasurarii acestor manifestari in conditii de maxima siguranta si pentru prevenirea oricaror incidente nedorite Gruparea de Jandarmi Mobila „Matei Basarab” Ploiesti sfatuieste cetatenii care vor participa la Slujba de Inviere, sa respecte urmatoarele:
– sa manifeste rabdare;
– sa respecte indicatiile fortelor de ordine si sa evite implicarea in conflicte de orice natura;
– sa adopte un comportament civilizat si respectuos fata de ceilalti participanti;
– in cazul in care sunt martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala sa solicite neconditionat ajutorul echipajelor de jandarmi;
– sa acorde o atentie deosebita bunurilor si obiectelor personale (genti, posete, bagaje etc.).