Unitatea administrativ-teritoriala Oras Mizil organizeaza in data de 28.04.2011 la Ploiesti, in parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova, seminarul cu tema “GIS – UN INSTRUMENT MODERN DE PLANIFICARE TERITORIALA”.
Scopul seminarul este de a disemina informatii despre proiectul “Implementarea Sistemului de Informatii Geografice (GIS) – un instrument de planificare teritoriala” (RO 0039), finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, in cadrul caruia se organizeaza, precum si de a informa administratiile publice locale si alti factori interesati din judetul Prahova despre modul de lucru si avantajele utilizarii acestui instrument.
Implementarea GIS presupune digitalizarea informatiilor privind proprietatile publice si private din orasul Mizil, reteaua de strazi si retelele de utilitati. Exploatarea sistemului va fi asigurata de personal din cadrul Primariei orasului Mizil ce va fi instruit in utilizarea bazelor de date si a soft-ului specific acestei aplicatii.