Primaria Municipiului si Asociatia de Educatie Sociala ARES Ploiesti organizeaza, in perioada 29 aprilie – 1 mai 2011, Competitia de dezbateri academice in format World Schools „FIAT!Debate 2011”. Acest eveniment este cel mai important organizat in ceea ce priveste miscarea de dezbateri academice din Romania, fiind singura competitie de acest gen care gazduieste in fiecare an participanti din strainatate.
Sumele alocate de Primaria Municipiului Ploiesti pentru organizarea acestei competitii se ridica la valoarea de 15.000 lei.
Aceasta editie a concursului va reuni aproximativ 100 de participanti, elevi si studenti din Germania, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Nigeria, Bosnia Hertegovina si Romania, grupati in 30 de echipe. Subiectele abordate in cadrul concursului vor avea ca tema dreptul international.
Municipiul Ploiesti va fi reprezentat in intrecerea de dezbateri de 40 de elevi, care provin de la Colegiile Nationale „Mihai Viteazul” si „Ion Luca Caragiale”.
In acest an, concursul international „FIAT!Debate 2011” va fi gazduit de orasul Sinaia. Deschiderea oficiala va avea loc in data de 29 aprilie 2011, cu incepere de la ora 14:00 la vila Casa Duca Sinaia. Finala competitiei si premierea castigatorilor vor avea loc in ziua de 1 mai, de la ora 14:00, in incinta Cazinoului Sinaia.