25 APRILIE

Ieri, Biserica Ortodoxa Romana l-a praznuit pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. Aceasta deoarece, ziua purtatorului de biruinta a cazut in Sambata Mare – zi de post (23 aprilie) si s-a hotarat ca slujba Sfantului sa fie oficiata pe 25 aprilie, impreuna cu cea a sarbatoririi Pastelui.

26 APRILIE

Astazi, 26 aprilie, la Plopeni, se organizeaza Festivalul International de Muzica Corala “ProMuzica”. In cadrul celei de-a doua editii a acestei manifestari vor fi promovate ansamblurile si formatiile corale de amatori si profesionisti, din tara si de peste hotare, muzica de cor – crestina, polifonia, lucrarile corale recunoscute din repertoriul national si international, prelucrarile folclorice. La Casa de Cultura din Plopeni – gazda festivalului – vor concerta formatii corale renumite pe plan national si international.

27 APRILIE

Elevii vor reveni la cursuri maine, 27 aprilie, potrivit unui ordin semnat, saptamana trecuta, de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Elevii din invatamantul preuniversitar au intrat pe 18 aprilie in vacanta de Paste si ar fi trebuit sa revina la cursuri pe 26 aprilie. Potrivit ordinului ministrului Educatiei, in 26 aprilie nu vor fi tinute cursuri in invatamantul preuniversitar, astfel ca vacanta de Paste a elevilor a fost prelungita cu o zi.