10 APRILIE

Premierul Emil Boc s-a pronuntat, ieri, in favoarea vanzarii pachetului de actiuni pe care statul il detine la Petrom, afirmand ca suma obtinuta in urma acestei tranzactii va fi mai mare de 600 milioane euro, cat a obtinut Guvernul Nastase pe intreaga companie. Primul ministru a adaugat ca vanzarea se va face “direct si transparent” prin bursa si a exclus posibilitatea negocierii directe, pe care a caracterizat-o drept o “vanzare smechereasca”.

11 APRILIE

Emil Boc, Vasile Blaga, dar si Theodor Paleologu isi vor lansa oficial, astazi, candidaturile pentru functia de presedinte al PDL. Actualul presedinte al PDL, premierul Emil Boc, va deschide seria lansarilor cu motiunea “Romania dreapta, Romania puternica”. Motiunea lui Vasile Blaga, la care a lucrat si vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde, se intituleaza “O Romanie dreapta, o Romanie europeana”. Ultimul isi va lansa candidatura fostul ministru al Culturii, deputatul Theodor Paleologu, cu motiunea “Privind spre viitor”. Termenul pana la care trebuie depuse candidaturile pentru sefia PDL este 12 aprilie.

12 APRILIE

Maine se sarbatoreste „Ziua mondiala a aviatiei si a cosmonauticii”. Federatia Internationala a Aviatiei a hotarat ziua de 12 aprilie ca zi internationala a aviatiei si a cosmonauticii, deoarece in aceasta zi, in 1961, a avut loc primul zbor al unui om in spatiu, la bordul navei VOSTOK 1. Este vorba despre sovieticul Iuri Gagarin, pe atunci in varsta de 27 de ani. Zborul a durat 108 minute, iar de la bordul navei a avut loc, in direct, o transmisie televizata.