Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri ca nu se pune problema unor excluderi din partid a social-democratilor care apar in scandalul telegramelor Wikileaks ale ambasadei SUA, deoarece aceste masuri nu se pot baza doar pe ce discuta respectivele persoane la o cafea.
Ponta a fost intrebat daca se poate lua in calcul excluderea lui Mircea Geoana, in urma dezvaluirilor din telegramele ambasadei SUA date publicitatii de Wikileaks. “ Excludem oameni pentru ceea ce fac, nu pentru ceea ce vorbesc la o cafea, daca au vorbit”, a comentat Ponta.
Totodata, el a mentionat ca nu stia de intalnirile secrete ale lui Geoana cu presedintele Traian Basescu dinaintea suspendarii ce a avut loc in 2007. “ Nu, n-am stiut”, a sustinut Ponta, precizand cu aceasta ocazie ca personal nu a avut nicio intalnire neoficiala cu Basescu de cand a fost ales presedinte al PSD. “Nu numai ca nu m-am vazut cu domnul Basescu de cand sunt presedinte, dar cred ca este inutila orice intalnire a mea, ca presedinte al PSD, cu domnul Traian Basescu, cu exceptia sigur a intalnirilor oficiale, cand vom merge pentru propunerea unui prim-ministru din partea USL sau lucruri absolut oficiale. Intalnirile neoficiale cu Traian Basescu cred ca sunt o mare pierdere de timp si o mare incurcatura”, a mai comentat liderul social-democrat.
Totusi, Ponta a admis ca a avut si el intalniri oficiale cu ambasadorul SUA, dupa alegerea sa in fruntea PSD, dar si cu ceilalti ambasadori ai statelor membre UE si nu numai.
“Nimic din ce le spun ambasadorilor nu evit sa va spun dvs. la presa, cand ma intrebati. Daca veti vedea intr-un document ca am spus ca Basescu este un mincinos in care nu poti sa ai incredere sa stiti ca asta va spun si dvs, nu e nevoie sa cititi documente secrete pentru asta”, a mai sustinut Ponta.