Un barbat de 42 de ani, ranit, a fost adus ieri, la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. Acesta prezenta o plaga penetranta in spate. Costica Lascu, din comuna Vadu Sapat, le-a spus doctorilor de la “urgente” ca a cazut dintr-o caruta, iar in impact s-a infipt cu spatele intr-o tepusa. „Barbatul avea o plaga penetranta intervertebrala, in spate stanga. Plamanul, cavitatea abdominala si splina sunt afectate. Desi ne-a spus ca a cazut din caruta, suspectam o plaga prin impuscare”, ne-a spus Andrei Ilinca, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti.
Primele indicii duceau catre un padurar a carui arma s-ar fi descarcat accidental in spatele persoanei amintite. Contactat telefonic, seful Directiei Silvice Prahova a declarat ca din primele cercetari reiese ca: “Padurarul nostru a efectuat o misiune de patrulare prin padure, iar la intoarcerea din misiune i s-ar fi descarcat arma, iar un cartus de manevra l-ar fi lovit pe un localnic care se afla in apropiere”.
Azi dimineata dupa operatie, barbatul, mai lucid, si-a schimbat declaratia, spunand ca in momentul incidentului se afla acasa, iar cineva l-ar fi impuscat din greseala in spate. Barbatul va avea nevoie de mai multe zile de ingrijiri medicale, dar medicii sunt optimisti in privinta unei recuperari totale.
„Deja avem in derulare o ancheta pentru a stabili toate imprejurarile acestui incident. Barbatul ranit a prezentat mai multe variante si luam in calcul inclusiv ultima varianta , aceea a unui accident prin impuscare”, ne-a declarat inspectorul Daniel Radu, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova.
A. P.