Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora, nu sunt anuntate drumuri nationale blocate sau probleme deosebite de fluenta a traficului pe principalele artere rutiere, insa in multe zone( in special in judetele din partea de sud si sud-vest a tarii – Mehedinti, Teleorman, Dolj, Olt, Valcea, Ilfov, Calarasi si Ialomita) circulatia auto se desfasoara in conditii de carosabil alunecos, din pricina ploii.
Le reamintim conducatorilor auto ca, in asemenea conditii, este necesar ca fiecare manevra in trafic sa fie efectuata fara bruscarea comenzilor autovehiculelor si numai dupa o temeinica asigurare. In situatia in care vizibilitatea in oglinzile laterale este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. Din acest motiv, recomandam ca luminile de intalnire sa fie folosite pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri.
Pentru evitarea implicarii in accidente, cei de la volan trebuie, de asemenea, sa se asigure inainte de a porni la drum ca sistemele de climatizare-dezaburire ale autovehiculelor si stergatoarele de parbriz functioneaza normal, sa isi cupleze centurile de siguranta, sa isi sporeasca prudenta pe intreaga durata a deplasarii, sa circule cu viteza moderata si sa evite efectuarea depasirilor.