Centrul INFOTRAFIC din IGPR informeaza ca la aceasta ora se circula normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe autostrazi, nefiind anuntate probleme deosebite de fluenta a traficului sau artere rutiere cu circulatia blocata.
Precizam insa ca, din cauza unor alunecari de teren, pe mai multe drumuri nationale se circula ingreunat. Cele mai importante dintre acestea sunt:
– DN 10 Siriu – Chirilesti, in judetul Buzau;
– DN 15, in zona localitatii harghitene Tulghes;
– DN 6B, la Urda de Sus, judetul Gorj;
– DN 73C, in zona localitatii Godeni( judetul Arges);
– DN 73D Pitesti – Suslanesti, in acelasi judet.
De asemenea, din pricina caderilor de pietre de pe versanti, traficul rutier se desfasoara pe un singur fir, alternativ pe DN10 Buzau – Brasov, intre localitatile buzoiene Siriu si Chirilesti. Prudenta trebuie sa manifeste, din acelasi motiv, si automobilistii care se deplaseaza pe DN7, in judetul Valcea, pe tronsonul cuprins intre Calimanesti si Brezoi.
Reamintim ca incepand din luna ianuarie a.c., circulatia rutiera pe DN 22C Cernavoda – Murfatlar a fost oprita pentru o perioada de un an, in vederea executarii unor lucrari la podul peste Canalul Dunare – Marea Neagra. Atat traficul usor, cat si traficul greu se desfasoara pe rute ocolitoare.