CSU Asesoft – Energia Rovinari, astazi, ora 19:00
Fara infrangere in acest an, CSU Asesoft vrea sa incheie en-fanfare sezonul regulat. Campionii primesc astazi vizita „Energiei” Rovinari, echipa reintrata in cartile playoff-ului, in urma unei serii de trei victorii consecutive. Gorjenii poposesc in “Olimpia” dupa un succes repurtat in fata CSM Oradea, iar spectrul accederii in fazele superioare ale competitiei nu pare imposibil de atins pentru Darby si compania.
Extrema americana a echipei „Energia” a realizat cea mai buna performanta individuala a rundei precedente, prin cele 31 de puncte si 7 recuperari in meciul cu CSM Oradea. Darby este, in acest moment, principalul marcator al trupei lui Nikolic, cu o medie de 18.5 puncte, jucatorul de peste Ocean fiind totodata unul dintre cei mai vechi componenti ai echipei gorjenilor.
In aceeasi situatie se afla si Porter Troupe, cei doi dezvoltand „o chimie” inca din “era” Evans, antrenor sub comanda caruia „Energia” a cunoscut cele mai mari performante. Troupe a ramas om de baza si in mandatul lui Nikolic, tehnicianul sarb al gorjenilor avand la dispozitie nu mai putin de 6 baschetbalisti straini. Stefan Nikolic si Rafal Bigus au locul lor bine stabilit in echipa, in timp ce Milan Oluic si Aleksandar Kalanj fac rocada in permanenta in planurile bancii tehnice. Plecarea lui Andrei Capusan la BC Mures, in iarna, a slabit totusi garnitura romanilor, acolo unde Viorel Mocanu si Silviu Lupusavei asigura continuitatea pentru oaspeti.
CSU Asesoft si Energia Rovinari s-au mai intalnit si cu alte trei ocazii pana acum, in acest sezon. Cele doua echipe si-au impartit victoriile in optimile de finala ale Cupei Romaniei, ploiestenii avand insa castig de cauza in campionat, 88-70, in fieful gorjenilor. In eventualitatea unei victorii, alb-albastrii se apropie la un singur succes distanta de dobandirea primului loc, din punct de vedere matematic, la finalul sezonului regulat.

Se repeta istoria

Anul trecut, „Energia” Rovinari isi juca ultima sansa de accedere in playoff, chiar pe terenul campioanei, in etapa cu numarul 30. Atunci, gorjenii aveau nevoie de o victorie in “Olimpia”, rezultat coroborat cu o infrangere a Stelei, in deplasare, in fata echipei „Gladiator” Cluj Napoca. Nu a fost sa fie insa asa, „Energia” fiind invinsa fara drept de apel la Ploiesti, 101-67, iar Steaua trecand cu emotii, 78-68, de echipa care avea sa se desfinteze dupa retrogradare. Si in actuala stagiune ecuatia playoff-ului pare a fi una cu destule necunoscute pana, probabil, in ultima runda. „Energia” ocupa locul al 11-lea, cu 37 de puncte si pentru a putea spera la o pozitie in primele opt, gorjenii sunt nevoiti sa castige toate confruntarile ramase. Un esec pe terenul Asesoftul ar fi echivalent cu resemnarea pentru Darby si compania.
Bogdan CHITIC