Iata cateva dintre cele mai importante principii alimentare din diferite culturi nascute sa mentina silueta si sanatatea:
Preparatele thailandeze
Thailandezii au o bucatarie foarte sanatoasa. Ei isi incep dimineata cu sucuri naturale de fructe facute in casa, mananca doar preparate gatite sanatos si bine asociate, in cantitati mici. Temperatura la care se consuma preparatele este foarte importanta pentru ei, fiind atenti la temperatura optima de digestie pentru fiecare tip de aliment in parte. De asemenea ei gatesc doar cat mananca, astfel fiecare masa este proaspata.
Controlul portiilor, la japonezi si britanici
Japonezii au cea mai scazuta rata de obezitate din lume. Pentru ei mancarea se savureaza, se mesteca lent, i se acorda un anume respect asupra gustului, prepararii, condimentarii si cantitatii acesteia, ei au mese bogate in peste, tofu, legume si fructe. Portiile consumate sunt mici si preparate in marea lor majoritate in abur. La japonezi nu exista mancaruri prajite. Si in Marea Britanie se mizeaza din ce in ce mai mult pe portii mici, restaurantele proprii nu mai servesc portii mari si englezii evita cat mai mult fast-foodurile.
Traditia ceaiului
In unele tari exista o traditie in privinta consumului de ceai, care se savureaza ca atare si inlocuieste mancarea. De exemplu – in tarile asiatice, in Africa de Sud sau in Marea Britanie, in ultima tara consumandu-se cu lapte. Unele ceaiuri au chiar efecte de slabire si detoxifiante.
Rusii consuma vegetale
Dieta rusilor este bogata in fructe si legume, adesea culese din propriile gradini. Nici acestia nu consuma mancaruri prajite.
Silueta, la francezi
Francezii sunt foarte atenti la ceea ce mananca, sunt considerati printre primele popoare care mananca sanatos. Sortimentele de branzeturi si alimentatia bazata in special pe lactate, fructe si legume si sarace in carne sunt potrivite pentru un trai sanatos si o greutate normala.
La romani – postul
Desi adesea este asociat cu obiceiurile religioase, postul reprezinta de fapt o lunga perioada de dezintoxicare si energizare a organismului, o perioada absolut necesara pentru sanatate. Puteti tine in fiecare saptamana doua-trei zile de “post”, adica zile in care sa consumati doar vegetale, de preferabil crude, alaturi de supe si multa, multa apa.