Scrisoare mincinoasa, de la Volosevici pentru ploiesteni

Mai toti ploiestenii platitori de taxe si de impozite locale au primit, de-a lungul saptamanii trecute, un mesaj de la primarul Andrei Volosevici, venit chiar in plicurile Serviciului Public Finante Locale.

Nu discutam aici despre folosirea institutiei
subordonate Consiliului Local Ploiesti in scopuri electorale, ci despre modul in care primarul ii ia peste picior pe alegatorii sai, punand pe hartie „realizari” inexistente. „Va rog, doar, sa cautati in randurile care urmeaza cartierul in care locuiti si sa identificati lucrurile pe langa care poate ati trecut fara sa le remarcati, dar care s-au facut in anul 2010”, se arata in scrisoarea semnata de Andrei Volosevici.
Faptul ca nimeni nu verifica autenticitatea „lucrurilor” prezentate ca fiind realizate de catre municipalitate, in anul 2010, reiese din insiruirea strazilor pe care s-au facut reparatii curente, in Cartierul Mihai Bravu, de altfel, unul dintre cele mai vitregite din Ploiesti, din 2008 pana in prezent. Printre acestea se regaseste, de exemplu, si Strada Chimiei, considerata „in regula”, potrivit scrisorii – tentativa de raport privind activitatea pe anul trecut a primarului Volosevici si a echipei sale.
Dupa cum se poate vedea, insa, in imaginea alaturata, aceasta strada de cartier – cu trafic destul de intens, avand in vedere ca in imediata apropiere se gaseste Piata Mihai Bravu – este, pur si simplu, ciuruita. Soferii care o traverseaza sunt nevoiti sa faca slalom printre gropi, pe o strada si asa extrem de ingusta, dar care figureaza cu doua sensuri de mers. Nu putine au fost, de-a lungul ultimului an, scandalurile iscate intre conducatorii auto, in mijlocul Strazii Chimiei, fiind imposibil sa parcurga aceasta artera fara sa se incurce reciproc, in trafic, din cauza duzinei de gropi din asfalt…
Acesta este doar un exemplu. Mai multe comentarii sunt de prisos, iar ploiestenii trebuie sa urmeze sfatul lui Volosevici. Sa identifice lucrurile pe langa care au trecut si nu le-au remarcat, pentru simplul motiv ca nu s-au facut in anul 2010…
V.STOICA