Premierul Emil Boc a declarat, ieri, ca protocolul coalitiei de guvernare va fi semnat, cel mai probabil, maine, la Palatul Parlamentului, principiile acestui document fiind discutate, in cursul diminetii de ieri, de reprezentantii formatiunilor din arcul guvernamental.
Boc a precizat, inainte de sedinta BPN al PDL, ca semnarea protocolului va avea loc, cel mai probabil, maine, la ora 13.00, la Palatul Parlamentului. Presedintele PDL a mentionat ca a discutat principiile protocolului cu partenerii de coalitie, in sedinta de ieri.
Vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, si-a exprimat, sambata, la Oradea, convingerea ca in cursul acestei saptamani se va semna protocolul cu PDL, care va insemna termene si legi clare. Laszlo Borbely a precizat ca in urmatoarele luni coalitia de guvernamant va trebui sa-si dovedeasca viabilitatea in Parlament, ca sa treaca aceste legi.
“Daca a stat Legea minoritatilor cinci ani, hai sa dovedim ca pana la sfarsitul sesiunii parlamentare putem s-o adoptam. Sunt in programul de guvernare atat Legea minoritatilor, cat si Legea reorganizarii regiunilor de dezvoltare. Suntem la jumatatea programului de guvernare, e momentul acum ca sa adoptam aceste legi, dar si cele de relansare economica”, a afirmat vicepresedintele executiv al Uniunii. El a precizat ca, in protocol, UDMR va stabili termene concrete pentru adoptarea acestor legi.
“Vom propune si sper ca Legea minoritatilor nationale sa o finalizam pana la sfarsitul sesiunii parlamentare de primavara, deci pana la sfarsitul lunii iunie. Legea privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare cred ca pana la sfarsitul anului, dar si legile privind relansarea economica”, a spus el.