* Aproape 160 de rezervisti militari din Prahova au participat, ieri, alaturi de alti reprezentanti veniti din tara, la marsul de protest din Bucuresti, nemultumiti de recalcularea pensiilor, dar si de noul Cod al Muncii. Protestatarii au solicitat revenirea la pensiile anterioare recalcularii, abrogarea tuturor actelor normative care sunt in contradictie cu legislatia europeana, considerand pensia militara un drept patrimonial, care nu poate fi nici diminuata, nici recalculata. „Dupa actiunea de azi (ieri,
1 martie n.n.) avem de gand sa mai organizam si alte actiuni de protest in a doua jumatate a lunii”, ne-a spus, ieri, col. (r) Gheorghe Dobra, secretarul Sindicatului Cadrelor Militare in Rezerva, filiala Ploiesti.

* Astazi, la sediul Ministerului Justitiei are loc sesiunea de deschidere a reuniunii avand ca tema combaterea coruptiei si a criminalitatii organizate. Cu aceasta ocazie, se vor pune bazele colaborarii intre ministerul de resort si Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, la eveniment urmand sa participe si experti britanici specializati in combaterea acestui flagel care a cunoscut un trend ingrijorator si in Romania. Prin aceasta colaborare se doreste descurajarea actelor de coruptie si redarea increderii cetatenilor in eficienta actului de justitie.

* Maine se aniverseaza “Ziua Mondiala a Scriitorilor”. Evenimentul este organizat de filialele Cluburilor “PEN” din cadrul Organizatiei Internationale a Scriitorilor (International PEN). Membrii acesteia sunt atat poeti, cat si dramaturgi, eseisti, editori si romancieri, desi acronimul PEN inseamna poetry, essay and novel (poezie, eseu si roman).