Petrolul a castigat testul disputat astazi, pe terenul sintetic de la Izvorani, in compania formatiei de liga a treia Turris Turnu Magurele. Ploiestenii s-au impus la limita, 1-0, gratie unui penalti transformat de catre Alexandru Buhusi (72), insa diferenta de scor a fost una prea blanda in raport cu numarul de ocazii irosite de catre jucatorii lui Vivi Rachita. C. Stoica (13, 37), Paun (28), Fl. Dumitru (41) si Liviu Mihai (44) au trecut, in prima repriza, pe langa deschiderea scorului, iar, dupa pauza, avalansa ratarilor a continuat cu Catarama (55), Benga (56), Carja (58), Buhusi (70) si Morosanu (89) in prim-plan. Una peste alta, un test util pentru „galben-albastri”, posibil ultimul pana la debutul oficial din 2011, asta daca nu se va gasi un adversar disponibil si pentru weekendul urmator, atunci cand, dupa cum se stie, Petrolul va avea din nou liber in campionat.
Au jucat:
Petrolul: Ramniceanu (46 Zimmermann) – Carja (60 Tudor), Ljubinkovic (65 Barbu), Paun (46 Plecanciuc), P. Stoica (83 Morosanu) – Benga (60 Duru), Fl. Dumitru (67 Minas) – Garleanu (46 Catarama), Buhusi (77 Grumic), L. Mihai (46 Cr. Vlad) – C. Stoica (60 Buhaescu).
Turris: Neagu – Musat, Tomcea, Tutunaru, Radulescu – Bica, Dantes, Ciuciu, Ticlea – Zanfir, C. Mihai. Au mai jucat: Gabris – Moroflei, Moga, Carausu, Nicolae, Mihalache, Simion, Urucu, Topliceanu.

Intalnirea de astazi a adus si cateva nume noi in efectivul petrolistilor. Portarul Cristian Zimmermann a bifat primele minute in tricoul „lupilor”, la fel cum s-a intamplat si cu mijlocasul Valentin Duru, cel care a participat si la ultimele antrenamente ale echipei lui Vivi Rachita. Aseara, insa, la Ploiesti a sosit si fotbalistul macedonean Osmani Minas, un jucator in varsta de 26 de ani. Ultima data la formatia albaneza Besa Kavaje, cu care a evoluat in preliminariile Champions League, Minas poate juca atat ca mijlocas stanga cat si ca fundas stanga, ramanand ca managerul general al petrolistilor sa se edifice asupra calitatilor sale la antrenamentele de saptamana viitoare.

www.fcpetrolul.ro