Insotit de avocatul sau, Leonard Doroftei s-a prezentat, ieri, la sediul Politiei Municipale Ploiesti, pentru alte audieri, in cazul scandalului iscat intre el si un fost angajat de la restaurantul din Ploiesti. Un barman, Walter Neagu, l-a acuzat pe fostul campion mondial la box ca l-ar fi batut in timpul serviciului. Acesta a depus plangere impotriva patronului sau, sub acuzatia de lovire. Leonard Doroftei a facut, la randu-i, plangere impotriva acestuia, sub acuzatia de furt din gestiune si a mai depus in dosarul plangerii si o cerere de despagubire, drept daune morale, in valoare de 500.000 de lei.
“Nu este numai vorba despre acest individ. Sunt mai multi tineri care au incercat sa ma pacaleasca si care cred ca fac ce vor ei. El vindea produse fara sa le treaca pe casa de marcat, catre diversi prieteni. Ceea ce era, practic, un furt. Povestea se petrecea de mai mult timp, insa doar acum cateva zile am putut sa-l prind, si acum tot eu sunt de vina. Inca o data va repet: nu l-am batut pe acest tanar. Ma cunoasteti, stiti cum lovesc”, a spus fostul pugilist, la iesirea din sediul Politiei Muncipale.
“Deja ne-am constituit parte civila pentru recuperarea daunelor morale pe care le-am evaluat la valoarea sumei de 5 miliarde de lei vechi. Acest individ trebuie sa plateasca atat pentru furt, cat si pentru faptul ca a prejudiciat imaginea unei persoane publice”, a declarat Cristian Sarbu, avocatul lui Doroftei.
Scandalul ar fi pornit, se pare, de la o banala sticla de apa minerala a carui vanzare nu ar fi fost inregistrata in casa de marcat.
In schimb, fostul angajat sustine ca a scos bon pentru respectiva sticla, dar ca l-a aruncat la gunoi. Barmanul sustine ca Doroftei s-ar fi infuriat si i-ar fi dat mai intai o palma, apoi un pumn in ficat.
A.P.