Persoanele care circula cu mijloacele de transport in comun se plang de faptul ca pretul perceput pentru o calatorie este prea mare raportat la conditiile oferite. Printre nemultumiri se regasesc cele referitoare la faptul ca unii soferi sunt mult prea nervosi si franeaza brusc, desi conduc un autobuz plin de calatori, ori ca altii nu sunt atenti daca s-a urcat toata lumea din statie si inchid usile, prinzand astfel intre acestea unele persoane, dar si faptul ca autobuzele intarzie, mai ales la orele de varf. Nu putini sunt si cei nemultumiti de faptul ca intarzie la locul de munca fiindca unii controlori opresc autobuzele pentru a controla calatorii, in loc sa faca acest lucru in timp ce se afla in mers mijlocul de transport.
De asemenea, o alta suparare a ploiestenilor – despre care am mai scris in editiile trecute ale cotidianului nostru – este aceea ca unele compostoare de pe troleibuzele traseelor 44 si 202 imprima de doua ori data si ora pe bilet, ba, mai mult decat atat, unele blocheaza biletul in interior. „Mi s-a intamplat, de mai multe ori, ca unele compostoare sa imi imprime de doua ori data si ora pe bilet. Mereu stau cu teama ca in cazul unui control voi avea probleme. De altfel, intr-o zi a fost control si am avut noroc ca era aceeasi ora pe acel bilet, altfel controlorii ar fi crezut ca l-am folosit de doua ori. In plus, se intampla frecvent ca unele compostoare sa traga, pur si simplu, biletele in interior. Acestea au niste defectiuni si se pare ca nimanui nu-i pasa. Banuiesc ca in situatia in care din cauza compostorului ramai fara bilet, si vine controlul, primesti si amenda, desi n-ai nicio vina. Cu toate ca ne confruntam cu aceasta problema de cateva luni si s-au facut numeroase sesizari la Regia Autonoma de Transport Public Ploiesti, pana in prezent nu s-a luat nicio masura”, ne-a precizat Catalina Dumitrache, din Ploiesti.
Referitor la aceasta problema, directorul societatii amintite ne-a precizat: „Am primit mai multe sesizari pe acesta tema si urmeaza ca la inceputul saptamanii viitoare sa schimbam compostoarele a 12 troleibuze din Ploiesti, ceea ce reprezinta jumatate din cate circula in municipiu. De asemenea, vom primi si restul compostoarelor si, curand, toate troleibuzele din Ploiesti vor astfel de aparate de taxat noi, care nu vor mai reprezenta o problema pentru calatori”.
Reamintim ca, in ceea ce priveste pretul unui bilet pentru o calatorie, acesta este de 1,6 lei, cel al unui abonament saptamanal, pentru toate liniile urbane – 26 de lei, iar cel al unui abonament lunar pe o linie urbana – 52 de lei. Pentru un abonament lunar pe toate liniile urbane, calatorii trebuie sa plateasca 104 lei.
Anemary GRIGORE