Politistii Serviciului pentru Imigrari Prahova din cadrul Oficiului Roman pentru Imigrari, au organizat, in ziua de 2 februarie, o actiune pe linia combaterii sederii si muncii ilegale a strainilor, in zona de competenta. Cu aceasta ocazie au fost depistati in situatii ilegale un numar de patru cetateni straini din Turcia.
In urma verificarilor, s-a constatat faptul ca strainii desfasurau activitati lucrative fara forme legale la o societate comerciala din domeniul constructiei. De asemenea, trei dintre acestia nu aveau reglementat dreptul de sedere in Romania iar cel de-al patrulea este posesorul unui carti de rezidenta fiind membru de familie al unui cetatean roman.
Ca urmare a celor constatate, pentru cei trei strainii depistati in sedere ilegala, politistii Serviciului au emis cate o decizie de returnare, cu obligativitatea de a parasi teritoriul Romaniei in termen de 15 zile, acestia fiind totodata sanctionati contraventional.
Societatea comerciala responsabila pentru angajarea strainilor in conditii ilegale, a fost de asemenea sanctionata, suma totala a amenzilor ridicandu-se la 7.200 lei.
Serviciul pentru Imigrari al judetului Prahova va continua organizarea unor astfel de actiuni, privind combaterea sederii ilegale si a muncii la negru, atragand atentia cetatenilor straini de a acorda interes reglementarii legale a dreptului de sedere pe teritoriul Romaniei.