Ieri, la sediul Postului de politie comunala Valea Calugareasca s-a prezentat L. Ionut, in varsta de 21 de ani, domiciliat in comuna. Pe numele sau fusese emis mandat de arestare in lipsa, el fiind cel de-al doilea suspect in cazul furtului comis la mijlocul lunii ianuarie, cand dintr-un imobil nelocuit apartinand unei familii din Ploiesti a fost sustrasa o suma importanta de bani, aproximativ 1.000.000 euro. In momentul in care s-a predat politistilor, suspectul nu avea niciun ban asupra lui.
In baza mandatului de arestare existent, el a fost incarcerat in Arestul I.J.P.Prahova, urmand ca in perioada urmatoare sa fie audiat in vederea clarificarii tuturor aspectelor privind cauza.
Pana in prezent, in arestul I.J.P. Prahova au ajuns T. Alexandru, in varsta de 16 ani, L. Ionut, in varsta de 21 de ani, principalii suspecti de comiterea furtului, si alte patru persoane suspectate pentru faptul ca i-ar fi talharit pe cei doi, deposedandu-i de o suma de bani provenita din furtul comis .
Totodata, fata de alti trei suspecti domiciliati in comuna Valea Calugareasca si Ploiesti au fost emise mandate de arestare preventiva in lipsa pentru o perioada de 30 de zile, tot pentru savarsirea infractiunii de talharie asupra lui T. Alexandru.
In prezent, politistii desfasoara cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate in acest caz si a recuperarii prejudiciului.