CSM Ploiesti – HCF Piatra Neamt, astazi, ora 17.00, sala “Olimpia”

Formatiile care ocupa primele doua pozitii in ierarhia la zi din seria I a Diviziei A de handbal feminin se vor infrunta astazi, pe parchetul salii „Olimpia”.
CSM Ploiesti – lider autoritar la competitiei – va avea parte de un nou meci considerat a fi derbi, chiar daca diferenta dintre formatia ploiesteana si adversara de astazi (ocupanta locului secund) este una mare, de opt puncte.
Pana acum, cele doua formatii s-au mai intalnit de doua ori in acest sezon, de fiecare data victoria revenind gruparii antrenate de Gigi Ionescu. Mai mult, cu un parcurs perfect pe teren propriu, unde a castigat toate meciurile disputate, CSM este cotata drept favorita pentru a se impune, din nou, chiar daca nu va conta pe Adriana Vasilescu, accidentata.
De partea cealalta, HCF Piatra Neamt a avut un debut de an foarte bun si se afla in lupta pentru ocuparea pozitiei secunde, cea care, la finalul competitiei, asigura participarea la barajul de promovare. In aceste conditii, este de asteptat ca oaspetele sa incerce „imposibilul”, orice punct castigat pe terenul liderului fiind „urias”.
„Meciul nu va fi usor, adversarele aflandu-se intr-o forma buna in aceasta perioada. Dar, ma intereseaza in primul rand evolutia nostra pentru ca vreau sa demosntram ca putem mentine un nivel de joc ridicat. Daca vom reduce numarul erorilor <> si daca vom avea rabdare nu putem rata victoria. Trebuie, insa, sa tratam meciul cu seriozitate si sa oferim publicului un spectacol de calitate”, ne-a declarat antrenorul Gigi Ionescu.
Un alt punct de interes al meciului consta in faptul ca se vor infrunta astazi formatiile cu cele mai bune defensive din aceasta serie.
Edi MOLDOVAN