Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora se circula normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe cele trei autostrazi, neexistand probleme deosebite de fluenta.
Incepe week-endul si este posibil ca si in aceasta dupa-amiaza traficul rutier sa se intensifice pe DN1 Bucuresti – Brasov, din cauza numarului mare de autovehicule care se vor deplasa din Capitala inspre statiunile de pe Valea Prahovei.
Nu este exclus, asadar, ca in orele urmatoare sa apara pe aceasta artera probleme legate de fluenta traficului. De aceea, pentru evitarea neplacerilor cauzate de aglomeratie, conducatorii auto pot folosi urmatoarele rute alternative:
• DN1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti(in cazul aglomerarii tronsonului DN1 Bucuresti – Ploiesti).
De asemenea, daca se va aglomera tronsonul DN1 Ploiesti – Brasov(pe Valea Prahovei), poate fi utilizata varianta DN1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov.
Pentru evitarea implicarii in accidente grave, ii sfatuim pe toti conducatorii auto sa circule prudent, cu viteza adaptata conditiilor de drum si sa pastreze o distanta de siguranta fata de vehiculele dinainte care sa permita evitarea unei eventuale coliziuni.